O nama

Image description

Preduzeće "WELCO d.o.o." Banja Luka, osnovano je 2001. godine. Bavimo se izvođenjem radova iz oblasti elektroenergetike.

Od dana osnivanja do 2007. godine poslovali smo isključivo kao kooperant britanske kompanije "Turner FM", koja nastupa kao glavni izvođač radova u oblasti energetike pri britanskom kontigentu SFOR-a, tada stacioniranom u BiH.

U tom periodu, uspješno smo izveli obimne zahvate na rekonstrukciji elektroenergetske mreže u bazama SFOR-a u Ramićima – Banja Luka, Šipovo, Mrkonjić Grad, Prijedor, Sarajevo, kao i mnogim drugim manjim kampovima.

Tokom 2010. godine preduzeće je potpisalo ugovor o saradnji sa multinacionalnom kompanijom Schneider Electric, koja proizvodi najsavremeniju opremu o oblasti elektroenergetike, sa kojom i danas uspješno sarađujemo.

Izvođenje elektroinstalaterskih radova

Izvođenje elektroinstalacija osnovna je djelatnost preduzeća. U slučaju nadžbuknih instalacija kablovi su zaštićeni kvalitetnim cijevima ili kanalima, sa svim pripadajućim spojnim elementima (ukrsnim, ugaonim, krajnjim poklopcima i sl.). Za podžbukne instalacije, prilikom rekonstrukcije objekata, posjedujemo najsavremenije alate za usjecanje kablovskih puteva u zidove (šlicanje), nezavisno od kog materijala je zid izgrađen.

Izrada elektroenergetskih ormara

Elektroenergetski ormari koje izrađujemo, sastavljeni su od najkvalitetnijih komponenti koje su prošle niz rigoroznih testova i odgovaraju evropskim standardima. Ugrađena oprema proizvod je renomiranih kompanija sa dugom tradicijom u proizvodnji istih.

Instalacija rasvjetnih tijela

Vršimo nabavku i ugradnju rasvjetnih tijela poznatih proizvođača kao što su Phillips, Intra, Siteco, i drugih po želji kupaca naših usluga.

Održavanje objekata

Takođe, vršimo brzo i pouzdano održavanje elektroenergetskih instalacija i opreme u objektima, pogonima, domovima i drugim. Preventivno održavanje je metoda kojom se štedi novac na duži vremenski period.